Gratis stroom opwekken met elektrische zonnepanelen

In je woning gebruik je veel toestellen die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Je kunt eenvoudig besparen op je energiefactuur door te kiezen voor elektrische zonnepanelen. Ze vangen het zonlicht op en zetten het om in bruikbare elektriciteit die onmiddellijk kan opgenomen worden door de elektrische toestellen in huis.

In de zomer zijn de dagen langer en ligt het aantal uren zon hoger. Op die momenten ga je vaak meer produceren dan je woning verbruikt. Die overtollige energie kun je dan in de winter terug gebruiken. Dan zijn de dagen korter en zul je minder elektriciteit produceren.

Inhoud

Inhoud

Wat zijn de voordelen van elektrische zonnepanelen?

Gratis stroom bij zonlicht
Onmiddellijke daling van je energiefactuur
Je verdient je investering op termijn terug
Milieuvriendelijke oplossing, geen uitstoot van CO2
Weinig onderhoud
Waardestijging van je huis

Hoe werken elektrische zonnepanelen?

Elektrische zonnepanelen bestaan uit meer dan de panelen zelf. Zo wordt er ook een montagesysteem geplaatst om de zonnepanelen met een bepaalde helling en oriëntatie op je dak te leggen. Verder is er ook bekabeling nodig en minstens één omvormer.

De zonnepanelen zetten via hun fotovoltaïsche cellen het zonlicht om in elektrische spanning. De opgewekte gelijkstroom wordt dan via de omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom.

Wanneer je een teveel aan stroom hebt, stuur je deze naar het elektriciteitsnet. Heb je te weinig stroom via je zonnepanelen, dan gebruik je stroom van het net. Alles wordt gemeten door de injectiemeter. Deze registreert hoeveel energie je van het net haalt of hoeveel zelfgeproduceerde energie je op het net zet.

Wie kan bij Arkwabo terecht?

Arkwabo helpt alle particulieren en bedrijven in Vlaanderen. Wij komen graag bij je langs voor zonnepanelen op jouw maat.

Interesse in de plaatsing van elektrische zonnepanelen?

Hoe worden elektrische zonnepanelen geïnstalleerd?

De installatie is eenvoudig en kan op alle soorten daken geplaatst worden. De volledige installatie bestaat uit elektrische zonnepanelen, elektrische bedrading en een omvormer die de zonnestroom omzet in bruikbare elektriciteit voor jouw woning.

Afhankelijk van het type dak zijn er verschillende mogelijkheden om de zonnepanelen te plaatsen.

Leien dak

De leihaken of dakankers worden met inox schroeven bevestigd. De leien worden rondom bewerkt met lood om de waterdichtheid te garanderen.

Pannendak

De dakankers worden met inox schroeven bevestigd. Hierbij worden de pannen ingeslepen zodat ze terug mooi aansluiten en ook waterdicht zijn.

Plat dak

Op platte daken werken we met een losstaand systeem dat niet geschroefd is door de dakbedekking. Ballastgewichten zorgen ervoor dat het geheel op zijn plaats blijft staan.

Stalen dak

Op stalen constructie dakplaten worden er bevestigingspunten voorzien op de steunbalken. Zo is de installatie goed verankerd.

Arkwabo komt vrijblijvend ter plaatse om na te gaan welk type installatie het best bij jouw woning past

Welke systemen zijn er?

Afhankelijk van de omgeving en de mogelijke opstelling van de installatie kan er gekozen worden tussen verschillende systemen.

Een stringomvormer

Dit is een omvormer waarbij de panelen in serie geschakeld zijn. Het is noodzakelijk dat de volledige string in dezelfde oriëntatie en hellingshoek geplaatst wordt. Arkwabo werkt voornamelijk met het merk SMA.

Micro-omvormers

Bij dit systeem heeft elke omvormer zijn eigen zonnepaneel. Elk zonnepaneel kan op een andere oriëntatie of hellingshoek geplaatst worden zonder dat de andere panelen er nadeel van hebben.

Bij dit soort omvormers is het mogelijk om elk paneel afzonderlijk op te volgen en te controleren. Ze zijn ideaal voor installaties waarbij de opstelling te maken heeft met schaduw van bomen of andere huizen. Arkwabo werkt voornamelijk met het merk Enphase.

Onderhoud en reparatie van bestaande installaties

Zijn je zonnepanelen aan een onderhoud toe? Of heb je een probleem met je installatie? Ook dan staat Arkwabo voor je klaar.

Onze merken

Arkwabo wil jou kwaliteit bieden. Daarom werken wij enkel met grote merken.

Zonnepanelen
Panasonic-Logo-1024x473
BISOL_Logo_Solar_Company_EN
Omvormers

Bij SMA is het type omvormer afhankelijk van de installatie.

Enphase_logo

Kies je voor Enphase dan wordt er bij elk paneel een micro-omvormer geplaatst.

Interesse in de plaatsing van elektrische zonnepanelen?