Ventilatie is onmisbaar voor een gezond binnenklimaat

Inhoud

Inhoud

Waarom gecontroleerd ventileren?

Nieuwbouwwoningen zijn de laatste jaren sterk vooruitgegaan op het vlak van isolatie. Ze worden hermetisch afgesloten van de buitenlucht om de warmte binnen te houden.

Om een gezond leefklimaat te creëren is het noodzakelijk dat je een goede ventilatie voorziet.

Hinderlijke geurtjes en schadelijke stoffen zoals CO2 zorgen voor vervuilde lucht. Daarnaast ontstaat er ook vocht in je woning door bijvoorbeeld te koken, wassen of douchen. Dit vocht kan tot schimmelvorming leiden.

Een slechte ventilatie kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid of zelfs ernstige gezondheidsklachten.

Je kunt je woning verluchten door het raam open te zetten, maar dat zorgt enkel voor een tijdelijke en lokale verbetering van de lucht.

Een gecontroleerd ventilatiesysteem gaat de vervuilde en vochtige lucht afvoeren via de natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken. En het gaat verse lucht aanvoeren via droge ruimtes zoals de woonkamer en de slaapkamers. Zo ontstaat er een gezonde luchtkwaliteit en een comfortabel binnenklimaat.

Wie kan bij Arkwabo terecht?

Arkwabo helpt alle particulieren en bedrijven in Vlaanderen. Wij komen graag bij je langs voor een ventilatiesysteem op jouw maat.

Ventilatiesysteem type D

Arkwabo installeert uitsluitend woningventilatie van het type D. Dit is een mechanisch systeem via leidingen. De installatie bestaat uit een ventilatietoestel en de bijhorende kanalen.

Het ventilatietoestel wordt geplaatst in de ruimte die voorzien is bij de nieuwbouw. Dat kan zowel de technische ruimte, kelder of zolder zijn.

De kanalen die zich niet binnen het geïsoleerde volume van de woning bevinden, moeten extra geïsoleerd worden bij de plaatsing. Houd hier zeker rekening mee.

In de woning worden ventilatiekanalen en ventilatoren voorzien. De materialen die gebruikt worden bij de installatie variëren naargelang de voorzieningen in huis voor de ventilatie.

  • Ronde gegalvaniseerde instortkanalen (mecano systeem)
  • Rechthoekige gegalvaniseerde instortkanalen (mecano systeem)
  • Kunststofbuizen en -hulpstukken

Herstellen of optimaliseren van bestaande installaties

Heb je een probleem met je woningventilatie? Of wil je jouw ventilatiesysteem verder optimaliseren? Ook dan staat Arkwabo voor je klaar.

Onze merken

Unknown

Interesse in een ventilatiesysteem?